H.I.Story

Suomalainen huumorintaju

Á la Luttinen, Usko Eetvartti, pastori, "Kuiskaava rallimies" sananmuunnoksineen.

Käypää kamaa kapakassa, mutta tuskin televisiossa. Eipä ole kauaksi puusta pudottu. Putous sen laajemminkin todistaa.

Tekona vastaava on se, kun joku neropatti anoi Matti Nykäselle presidentiltä armoa. Ei ihme, että Matti loukkaantui. Mitä lie presidentti ajatellut.

(Eipä silti, muistelen itsekin usein lämmöllä ja kunnioituksella muinaista pidettyä puolitoistametristä Hanna-nimistä biologian ja maantiedon opettajaani, uranuurtajaa, hän kun oli ensimmäisenä ja ainoana naisena kotipitäjäni kunnanhallituksessa.

Ja kaikkea hyvää Matille, lopultakin.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Naamat kurttuun ja saarnatuoliin kävi Usko Eevertin tie. Viluton änkyrä Leena H vosuili peittoon.

seppo kirnu

Nuo kaikki vastaavat ohjelmat vain tyhmentävät ihmisiä.

Ne ovat aivopesumateriaalia parhaimmillaan.

Siksi moista paskaa ei tervejärkinen seuraakaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Putous on kaikesta huolimatta esimerkki siitä, että televisio pitää pintansa netin ja älypuhelinten aikakaudellakin. Puolitoista miljoonaa katsojaa; jo määrä sinänsä todistaa että tekijät ovat onnistuneet. Ajatelkaa, kuinka monta (potentiaalista) markkinakontaktia ohjelmasarjan yhteydessä esitettyjen mainosten ja miljoonan katsojan välille ehtii muodostua!

Tänään MTV3 kertasi jopa uutislähetyksessä Putouksen loppuvaiheita. Oman kanavan viihdeohjelma uutisaiheena - kätevää. Samanlainen mediaprojekti, siis enemmän kuin tv-ohjelma, on Tanssii tähtien kanssa. Ensimmäiset otsikot revitellään jo silloin, kun tanssikisan osallistujat esitellään. Itse kilpailua saa kaikin mokomin pitää hömppänä, mutta se vangitsee yleisön, ja sehän on jutun juju.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Hupsuinta on se, että lehdet auliisti markkinoivat mainittuja television ohjelmia, etukäteen, ohjelmien edetessä ja vielä jälkikäteen. Ja että katsojat, paitsi katsovat, myös maksavat puheluina koko roskan.

Heräsi muuten epäilys, ettei uskallettu julistaa Luttista voittajaksi. Vaalit siis ehkä olivat vääristellyt kuin itänaapurissa konsanaan. Tai sitten syntyi yllättävä vastareaktio Luttista vastaan (hänhän johti selvästi gallupeissa).

Mutta sirkushuvejahan me tarvitsemme, pakoa ankeasta todellisuudesta. Leivän kanssa onkin sitten jo joillakin vähän niin ja näin.