H.I.Story

Eila Roine, 80

Täsmälleen tänään rakastettu näyttelijä, teatterineuvos Eila Roine niin ikään rakastetun näyttelijän Eero Roineen tytär, Esko ja Liisa Roineen sisar täyttää täydet 80 vuotta. Täysissä sielun- ja oletettavasti myös ruumiinvoimissa. Jo pitkään eläkkeellä ollen hän on jatkanut näyttelemistä ja eläytynyt mm. tv:n Pikkukakkosen mummonrooliin tavalla joka on jo moneen kertaan ylittänyt Markus-sedän ynnä muut kollegansa.

Eila Roineen motto on sananparsi Eteenpäin, sano mummo lumessa.

Aamulehden mukaan isä-Roine loihe lausumaan nähtyään tyttärensä oppikoulutodistuksen: "Ei tällä pääse kuin teatteriin". Tytär takaisin: "Em mää muualle aiokaan" tosin tietämättä miten.

Työorientoitunut, tavallistakin tavallisempi ja huumorintajuinen Eila Roine ei liene todellakaan ollut mikään koulunero, mutta elämänkatsomuksellisesti hän on nero.

Lainaanpa todisteeksi vain seuraavaa: "Minulle on aivan samantekevää esimerkiksi, minkälaisia pareja vihitään. Vaikka uskonkappaleet olisivat harallaan, ratkaisevaa on, miten elämääni elän. Toisista välittämisessä on uskonto." (Al. Päivi Rajamäen haastattelu)

Eila Roinetta kannattaa kuunnella. Ja toivoisin meidän kaikkien ja etenkin kaiken maailman fariseusten ja fundamentalistien huomaavan edellä sanotun pistämättömän ohjeen.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.